gekke blijspel lachen geblazen!

Robbert, een rijke jongeling van adelstand doet zich voor als bestuurder als hij bij toeval een debat hoort tussen de woest aantrekkelijke, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vriendinnen pretenderen dat ze iemand van stand steevast zouden herkennen en zich dan ook geenszins in zouden laten met iemand beneden hun stand.

computerbril

Robbert gaat het spelletje spelen en vraagt een van zijn schoolvrienden die geheel niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Wanneer Kit en de chauffeur afspreken dat Robbert haar zal leren rijden en zij hem Engels zal leren praten vormt zich een spel van liefde, afgunst en misleiding in een warme landerige omgeving.

De zomertijd van 1923.

Kit is op vakantie bij haar oom en tante en Lenie haar nichtje. Haar oom heeft een prachtig landgoed op de Veluwe. Lenie heeft haar maatje Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Als de vier tieners gaan picknicken is Lenie degene die de wagen bestuurt.

Leren autorijden is wat Kit heel graag wil leren tijdens haar vakantie, echter haar oom voelt daar niks voor. Kit is nogal wild en uitbundig; niet zo bedachtzaam als zijn dochter Lenie. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij had gehoord dat het landhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella blijkt zeer onder de indruk te zijn van zijn oud adellijke komaf. Gedurende de picknick beweert zij dat origine en standing zich nimmer verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij de afkomst van iemand herkennen.

Mia en Lenie kijken nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volledig met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit alles grote larie. Echter Kit is in een baldadige bui en babbelt uitgelaten mee om de schare nog een beetje op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nimmer zou kunnen optrekken met iemand beneden haar klasse.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat ogenblik verschijnt er een jongere in een kaki motorpak met een pilotenbril achter een struik vandaan en vraagt naar een garage in de buurt. Vuile handen en een nog vuilere zakdoek. De jongeman stelt zichzelf voor als de wagenbestuurder van Jonker Padt van Heijendaal.

Als hij wegrijdt beweert Ella dat zij allang zag dat hij zeer geen gentleman was, waarop Kit kattig terugketst dat zij het juist een erg mooie jongeling vond met een aardig gezicht en aardige ogen .

De meisjes beseffen echter niet dat de chauffeur eigenlijk Jonkheer Padt van Heijendaal zelve is. Hij kreeg pech met zijn bolide en heeft het gehele gesprek van de meiden over afstamming kunnen horen. Ter plekke besloot hij deze schapen eens een lesje te leren.

Weer terug op Sonnewende vertelt hij het gehele verhaal aan zijn vrienden. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de niet zo mooie makker met veel langdradige en saaie vertellingen.

Wanneer de meisjes tenslotte formeel kennismaken met de mannen van Sonnewende, zijn zij in de veronderstelling dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn chauffeur. Mia, Lenie en Ella gaan volkomen op in de stijve Gerrit Jan, die nog nooit zoveel aandacht van het vrouwelijk soort heeft gehad. Voornamelijk Ella slooft zich geweldig voor hem uit. Alleen Kit en Dot lopen niet warm voor de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog rijlessen te nemen deze zomertijd. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan eigenmaken. Gerrit Jan moet erkennen dat hij geheel niet kan rijden, hij heeft tenslotte een bestuurder. Nou, dan kan die het mij ook leren, concludeert Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer probeert te pilotenbrillen winnen, krijgt Kit autorijles van de rijder met het aantrekkelijke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten allebei hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de wagenbestuurder beginnen elkander aangenaam te vinden gedurende hun ritjes door de Veluwe. Robbert is bovenal erg voldaan met het feit dat hij tenslotte een meisje leert kennen zonder dat zij van zijn origine op de hoogte is.

Hoe langer hij met het bedrog doorgaat hoe vervelender de effecten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich echter met de dag vertrouwder te voelen in zijn splinternieuwe rol en wil er zo lang mogelijk van genieten.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “gekke blijspel lachen geblazen!”

Leave a Reply

Gravatar